Baranyai Szilvia

Családkonzulens

Pár- és családterápiás tevékenységem alapját a rendszerszemlélet képezi, ezért az egyén problémáit a kapcsolatai rendszerén keresztül vizsgálom. Páros vezetésű terápiás alkalmainkat a nyitott, elfogadó légkör jellemzi. Klienseink az elfogulatlan kíváncsiság és figyelem révén fokozatosan közelebb kerülhetnek egymáshoz és önmagukhoz is.

A közös munka eredményeképp képesek lesznek meghúzni a határaikat, hatékonyan kifejezni a szükségleteiket, mozgósítani az erőforrásaikat, és megélni azokat a szerepeiket is, amelyek bár személyiségük fontos részei, de valamiért háttérbe szorultak. Vagyis önazonos életet élni.

Évek óta foglalkozom a mozaikcsaládok sajátos élethelyzetével, kihívásaival is. Erről a közösségi oldalamon és a blogomon olvashatnak bővebben:

https://www.facebook.com/mozaikosok/
https://mozaikosok.blogspot.com/

A magántevékenységem mellett a 16. kerületi Napraforgó Családsegítő Központban dolgozom szociális diagnózisokat készítő esetmenedzserként, valamint családkonzulensként. Egyéni segítő beszélgetéseket folytatok életvezetési nehézségek, párkapcsolati, szülői vagy válással kapcsolatos kihívások, önismereti kérdések kapcsán. Kollégáimmal emellett szülőkonzultációkat biztosítok a hozzánk forduló, főként serdülőkkel kapcsolatos nevelési helyzetek megoldásához.

Tanulmányaim:

  • Családkonzulens (Wesley János Lelkészképző Főiskola)
  • Érzelmekre Fókuszáló Párterápia (EFT Alapítvány és Magyar Családterápiás Egyesület)
  • 150 órás családterápiás önismeret (Magyar Családterápiás Egyesület)
  • Bibliotréning (Pázmány Péter Katolikus Egyetem)
  • Magyar nyelv és irodalom szak (Károli Gáspár Református Egyetem)

Elérhetőségeim, a centrum kontaktjai mellett:

+36-30/678-2761 baranyaiszilvia@mozaikosok.hu

Scroll to Top